Op dit moment zijn er verschillende kredietverstrekkers die goede mogelijkheden voor het afsluiten van een huurkoop lening aanbieden. Bij een huurkoop word je pas eigenaar van het goed of de dienst op het moment dat de volledige lening is afbetaald: koop op afbetaling. Deze vorm van een lenen lijkt erg op die van het leasen. Deze lening wordt veelal gebruikt bij duurzame goederen zoals de huurkoop bij een auto.

Wil je een huurkoop lening aanvragen, vraag dan eerst een vrijblijvende offerte aan. Het liefst ook bij verschillende kredietverstrekkers, zodat je de offertes met elkaar kunt vergelijken. Vraag hier direct een gratis lening offerte aan: Lening Aanvragen

Huurkoop Lening vergelijken


Alvorens u een Huurkoop lening gaat afsluiten is het aan te raden verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Er zijn veel banken die een huurkoop lening aanbieden. De rentes kunnen per lening erg van elkaar verschillen, zo ook de voorwaarden per bank. Het vergelijken van de verschillende kredietverstrekkers en rentes per Huurkoop lening doe je hier: Vergelijk leningen

Het begrip huurkoop komt van het idee dat de persoon die de lening afsluit het product of de dienst blijft huren tot dat de lening is afbetaald: het product of de dienst kan gekocht worden. Na de aflossingstermijn van de lening kan het product of de dienst gekocht worden en is de persoon volwaardig eigenaar. Deze vorm komt overeen met de financiële leasing. Voor het gemak hebben wij voor u een top 4 lijstje samengesteld met de meest aantrekkelijke aanbiedingen om een huurkoop lening af te sluiten.

Huurkoop lening

Als de maandelijkse termijn van de huurkoop lening niet langer kan worden afgelost, dan stopt de leen overeenkomst. Als de lening nog niet voor 75% is afgelost, binnen de afgesproken termijn, dan is de kredietnemer het product of de dienst volledig kwijt. De lening moet alsnog volledig worden afgelost. Dit kan door middel van de verkoop van het product of dienst dat is ‘gehuurd’. Mocht dit niet genoeg opbrengen, dan moet er een andere manier worden gevonden om de lening volledig af te lossen. De kans op negatief huurkoop BKR registratie is hierbij aanwezig.

Huurkoop bkr

Huurkoop zonder BKR is mogelijk bij verschillende kredietverstrekkers. Een negatieve registratie bij het BKR kan ervoor zorgen dat de Huurkoop niet kan worden afgesloten. Een negatief BKR geeft aan dat de persoon die de huurkoop lening aanvraagt, de afspraken uit zijn huidige lening niet goed is nagekomen.

De kans dat dit weer gebeurt bij een nieuwe aanvraag om geld te lenen is te groot. Vandaar dat banken vaak controleren of iemand positief of negatief geregistreerd staat bij het BKR.

De voor en nadelen van Huurkoop op rij

Huurkoop voordelen

De huurkoper is direct in het bezit van het product of de dienst en er is sprake van een vaste looptijd en een vaste rente. Dit geldt voor de huurkoop auto’s, maar ook bij de huurkoop woning.

Huurkoop nadelen

De rente van de huurkoop lening is over het algemeen hoog. De huurkoper kan zijn of haar ‘bezit’ volledig kwijtraken als niet meer aan de afgesproken maandelijkse aflossing kan worden voldaan en 75% van het product nog niet is betaald.