Ieder jaar gaan honderdduizenden Nederlanders op vakantie met hun eigen caravan. Alhoewel het niet verplicht is om een caravan te verzekeren, is dit vaak wel verstandig. Er zijn veel verschillende soorten caravanverzekeringen waardoor u de mogelijkheid heeft om precies die risico’s te verzekeren die u wenst. Natuurlijk is de premie die u voor de verzekering van uw caravan betaalt afhankelijk van de gekozen dekking.

U kunt ervoor kiezen om uw aanhanger of caravan te verzekeren, maar wanneer u een nieuwe of andere aanhanger of caravan aanschaft, kunt u er ook voor kiezen om deze te laten verzekeren voor de aanschafprijs van de caravan of aanhanger.


Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over de verzekering voor uw caravan. U kunt eenvoudig de premie berekenen, een groot aantal caravanverzekeringen online vergelijken en direct een caravanverzekering afsluiten. In de online caravanverzekering vergelijking wordt een groot aantal verzekeringsmaatschappijen meegenomen zodat u vrijwel altijd de goedkoopste caravanverzekering kunt vinden.

Offerte caravanverzekering

Via deze site kunt u gemakkelijk en snel online een offerte caravanverzekering aanvragen bij meerdere verzekeringsmaatschappijen. Op deze manier kunt u goed en gemakkelijk deĀ  premies van verschillendeken.

Er zijn twee soorten caravanverzekering mogelijk:

  • Beperkt Casco Caravanverzekering
  • All Risk Carvanverzekering (volledig casco)


Aansprakelijkheidzaken zijn standaard meeverzekerd op uw autoverzekering, dit is omdat een caravan geen zelfstandig motorrijtuig is maar altijd voortgetrokken wordt door een ander motorrijtuig.